Dipòsit Digital de Documents de la UAB 5 registres trobats  La cerca s'ha fet en 0.02 segons. 
1.
15 p, 1.6 MB Response to a Salmonella Typhimurium challenge in piglets supplemented with protected sodium butyrate or Bacillus licheniformis : effects on performance, intestinal health and behavior / Barba-Vidal, Emili (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Roll, Victor F. B (Federal University of Pelotas. Department of Animal Science) ; Castillejos, Lorena (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Guerra Ordaz, Alexei Armando (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Manteca Vilanova, Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Mallo, J. J. (Norel SA) ; Martín Orúe, Susana M. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Salmonella spp. is one of the worldwide leading causes of food-borne illnesses for which the inclusion of probiotics or organic acids in animal feeds can be useful control methods. Experimental models are utilized to test the efficacy of strategies against pathogens, but they exhibit limitations which may preclude finding sensible evaluation parameters. [...]
2017 - 10.2527/tas2017.0021
Translational Animal Science, Vol. 1 (april 2017) , p. 186-200  
2.
13 p, 517.4 KB Interrelationships between sex and dietary lysine on growth performance and carcass composition of finishing boars and gilts / Aymerich, Pau (Vall Companys Group) ; Soldevila, Carme (Vall Companys Group) ; Bonet, Jordi (Vall Companys Group) ; Farré, Mercè (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Matemàtiques) ; Gasa, Josep (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Coma Subirà, Jaume (Vall Companys Group) ; Solà Oriol, David (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The main goals of this study were to determine whether boars and gilts respond differently to the standardized ileal digestible lysine to net energy ratio (SID Lys:NE) and model the response to optimize growth performance. [...]
2020 - 10.1093/tas/txaa129
Translational Animal Science, Vol. 4, Issue 3 (July 2020) , art. txaa129  
3.
13 p, 2.0 MB Potential risk factors related to pig body weight variability from birth to slaughter in commercial conditions / López Vergé, Sergi (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Gasa, Josep (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Farré, Mercè (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Matemàtiques) ; Coma Subirà, Jaume (Vall Companys Group. Lleida) ; Bonet, Jordi (Vall Companys Group. Lleida) ; Solà Oriol, David (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The aim of this observational study is to identify risk factors associated with body weight (BW) variability in three data sets (DS) in commercial conditions. A total of 1,009 (DS1), 460 (DS2), and 1304 (DS3) male and female crossbreed pigs (Pietrain × [Landrace × Large White]), respectively, were included in each trial. [...]
2018 - 10.1093/tas/txy082
Translational Animal Science, Vol. 2 (june 2018) , p. 383-395  
4.
14 p, 1.3 MB Effects of supplementing organic microminerals and methionine with or without limiting growth during the rearing phase of replacement gilts on lameness, growth, and body composition / Fabà, Lluís (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Gasa, Josep (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Tokach, Mike D. (Department of Animal Sciences and Industry, Kansas State University, Manhattan, KS) ; Varella, Evelia (Tecnología & Vitaminas S.L., Alforja, Spain) ; Solà Oriol, David (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Previous research suggested that lameness in growing pigs could be reduced using feeding strategies, such as limiting growth rate and supplementing trace minerals (TM) and (or) methionine (Met). The present study evaluates effects of 1) TM and Met and 2) limiting total lysine (Lys) during the rearing phase (90 d) of gilts (as a means to limit growth rate) on lameness, performance, and sow claw health and productivity (to first parity). [...]
2019 - 10.1093/tas/txz038
Translational Animal Science, Vol. 3 (april 2019) , p. 717-730  
5.
11 p, 396.1 KB Effects of replacing canola meal with camelina expeller on intake, total tract digestibility, and feeding behavior of beef heifers fed high-concentrate diets / Salas, Hèctor (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Castillejos, Lorena (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Faturi, Cristian (Instituto da Saúde e Produçao Animal, Universidade Federal Rural da Amazônia) ; Ferret, Alfred (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
To assess the effect of inclusion of camelina expeller in beef cattle diets, 24 Simmental heifers were used. Two experiments were carried out. In the first, two free-choice tests, one without and another with molasses, were conducted to know the preference of animals for a total mixed ration (TMR) made with a 90 to 10 concentrate to barley straw ratio, where canola meal (CM) or camelina expeller (CE) was used in the concentrate as a protein source. [...]
2020 - 10.1093/tas/txaa050
Translational Animal Science, Vol. 4 (april 2020) , p. 922-932  

Us interessa rebre alertes sobre nous resultats d'aquesta cerca?
Definiu una alerta personal via correu electrònic o subscribiu-vos al canal RSS.